søndag 11. april 2010

Kunsten å lykkes av Elisabet Gullner

Kunsten å lykkes er skrevet av Elisabet Gullner, daglig leder av Damebedrift. Kvinnelige gründere motiveres av andre faktorer enn menn når de starter sin egen bedrift. Gullner har skrevet boken for å vise kvinner hvordan de kan ta kontroll over sine egne liv og skape sin egen, meningsfylte arbeidsplass. Den er inspirerende og dessuten selvutviklende.

Bygg opp deg selv og din kompetanse
For å starte din egen bedrift må du kjenne deg selv godt. Dine sterke og svake sider, dine verdier og evner. Hvilken type er du? Rastløs, snakkesalig og kreativ? Organisatorisk og strukturert? Ledertypen? Slike spørsmål er viktig å stille seg selv før man begynner, for din personlighet styrer prosessen videre og kan gi deg en liten pekepinn på hva du bør satse på.
Hva er dine drømmer og hvordan skal du nå dem? Gullner gir mange gode råd til etterfølgelse. Samtidig inneholder også boken små tankekorn og spørsmål som får deg til å stoppe opp og tenke. 

"Det du liker å gjøre, skal du gjøre"
Når jeg leser boken oppdager jeg at det blir lystbetont og gøy å satse på mine kreative idèer. Boken gjenspeiler verdiene jeg selv har knyttet til bedriftsetablering. Allerede på første side oppfordrer forfatteren til samfunnsansvar og til å opptre etisk overfor menneskene man møter på sin vei til suksess. 

"En fornøyd kvinne er en ressurs for samfunnet vårt. Hun blir inspirator og et eksempel for alle dem som hun har rundt seg, både privat og på jobb. Hun blir en god rollemodell for sine barn og sine medsøstre."

Områder som markedsføring, salg, økonomi og nettverksbygging dekkes for å hjelpe den kvinnelige gründeren til å tenke større og satse. Det gjelder å ha tro på seg selv, ikke bruke energi på de som ikke tror på ideen din og bevare sine verdier under hele prosessen. 

Anbefales! "Kunsten å lykkes" er både motiverende samtidig som den også gir en del nyttig informasjon knyttet til bedriftsetablering. Den oppfordrer enhver suksessfulle kvinne til å løfte opp andre kvinner og gi dem selvtillit.
I korte trekk samsvarer innholdet med Kreativmammas verdier. Vi gir derfor "Kunsten å lykkes" vår varmeste anbefaling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar