søndag 11. april 2010

Sammen er vi sterke!

Brenden Foster fra fra Washington fikk blodkreft og samtidig beskjed om at han hadde to uker igjen å leve. En skulle tro hans siste ønske var en leke eller tur til Disneyland, men den gang ei. På vei til legekontoret hadde han sett noen hjemløse og hans ønske ble derfor å gi dem mat.

Ønsket ble mobilisert på amerikanske tv-stasjoner. Budskapet rørte den amerikanske befolkning, og matstasjoner ble opprettet over hele kontinentet før Brenden sovnet stille inn i sin mors armer en fredag i desember. Denne historien viser etter min mening at små mennesker kan utrette de utroligste ting. At vi alle kan bidra på vår måte.


Å bygge nettverk
Å starte sin egen virksomhet er ingen enkel affære. Mange kaster seg inn i en verden de på forhånd ikke kjenner. Læringsprosessen underveis er gull verdt. Det er viktig å hele tiden ta lærdom av hva man gjør. Å gjøre seg selv tilgjengelig for konstruktiv kritikk er viktig. Jeg sier ikke at det er lett, men likevel høyst nødvendig. Det er også viktig at ingen kommer på sin vei opp uten hjelp fra andre. Vi er alle bare mennesker, og vi trenger andre for å bli sterkere. Her har vi kvinner et trumfkort.


Veien til suksess!

Vi må se på oss selv som "the winning team!" Sammen er vi sterke! Sammen skal vi klare dette! Ikke se på kvinnene i dette forumet som potensielle konkurrenter, se på dem som alliansepartnere. Også dere som er i samme bransje. Ved å danne et nettverk av ulike kvinner, med ulike utgangspunkt kan vi la oss inspirere av hverandres tanker og ideér, knytte kontakter og samarbeidsavtaler. Husk! Den du møter på din vei opp, møter du også på din vei ned.


Kjøreregler for samarbeid og nettverksbygging

 
1. Gratistjenester. Sørg for å ikke gjøre gratisarbeid uten at det gagner firmaet/enkeltpersonforetaket ditt. Noen ganger er gratisarbeid nødvendig i startfasen. Det kan føre til at man får et kjent navn eller "en fot innenfor" et miljø der tjenesten eller produktene dine er av interresse. Det kan også føre til at du som person kan synliggjøre deg i mediene. 

Bruk hodet ditt og tenk deg nøye om hver gang du gjør dette. En dag må du slutte med gratisarbeidet og heller begynne å kreve betaling for tjenestene.

2. Gjengjeldende tjenester. Dersom du ønsker at noen skal gjøre en tjeneste for deg, er det viktig at du gir noe tilbake. Rett skal være rett. Dersom noen spør deg om du kan gjøre noe for dem, krev at de også gir deg noe tilbake. Enkelte ganger kan slike allianser være gull verdt. Selv har jeg hatt god nytte av slike samarbeid i mine kreative prosjekter. På denne måten kan de ulike partene bruke tid på å bli flinkere på sitt kompetanseområde og dessuten gi hverandre gode referanser.

Eksempel: Jeg gjør sekretærfunksjoner for deg, du lager en fin hjemmeside for meg.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar